En mettende smoothie til kvelds!

Publisert
27/10/2022
Contributors
Full name
Job title, Company name
Full name
Job title, Company name
Full name
Job title, Company name
Missa inga nyheter
By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

En mettende smoothie til kvelds!

Noen ettermiddager er travle. For travle. Raske måltider, kjøring hit og dit, trening og aktiviteter… Så kommer vi hjem heseblesende, litt for sent, litt for stresset, og altfor slitne. Og vi vet med oss selv: Barna burde få i seg en skikkelig god kveldsmat før de legger seg – en kvelds som både er full av næringsstoffer, men også full av fred, slik at vi får landet denne hektiske dagen på en god måte.

Men er det ikke gjerne slik at masete ettermiddager og et slitent utgangspunkt, er oppskriften på mislykkede måltider? Slik er det i hvert fall hos meg. Kveldsmåltidet blir ikke bra nok, og barna spiser ikke raskt nok. Den masete ettermiddagen forplanter seg, og går over i en masete legge-seanse.

Vel. Nød har lært sliten mamma å blende. Derfor skal du få et tips av meg, som kan fungere nettopp i slike krevende stunder:

Lag en mettende smoothie til kveldsmat – som er SUNN og GOD! Da gir du barna noe fristende og smakfullt, som er lett å drikke og lett å like! Ved å tilsette et par nøkkel-ingredienser som gjør smoothien ekstra næringsrik, blir den også mer enn bare drikke – den blir et fullverdig måltid!

La deg gjerne inspirere av Christer i episode 1: Der lager han nemlig en smakfull og mettende smoothie!

Her skal du få noen punkter du kan huske på, når du lager smoothie, for å sikre at den gir en god dose av det barna trenger:

Frukt og bær: Ta utgangspunkt i frukt og bær som barna liker.

Tilsett protein, for eksempel yoghurt, Skyr, Biola, melk eller andre meieriprodukter. Du kan bruke varianter med og uten smak - ta det du har tilgjengelig. Proteiner gir smoothien mange viktige næringsstoffer, i tillegg til at de gir metthet og god smak.

Tilsett ekstra fiber, for eksempel noen spiseskjeer havregryn. Ekstra fiber gir energi og metthet som varer.

Prøv ut dette konkrete tipset om å servere smoothie, for å kunne avslutte travle dager på en ekstra hyggelig og smakfull måte! Og du skal ikke se bort i fra at du scorer noen poeng hos barna også, som gjør at du kan sove ekstra godt denne natten!

God kveldsmat!