Komme i gang gratis

Chew — et digitalt matlagingskurs for barn!

"Nettkurs for barn: - Suksess!"

Steg 1

Lag deg en profil helt gratis og få tilgang til innholdet i plattformen

Steg 2

Begynn på Nivå 1 og se første leksjon

Steg 3

Ta på deg forkle og begynn din reise med å lage masse deilig mat!

Hva kan Chew tilby?


Gjennom  Chew vil man få tilgang på engasjerende og veiledende videoleksjoner med Mesterkokk Christer Rødseth. Her vil barna lære om alt fra sikkerhet på kjøkkenet, hygiene, elementære og mer avanserte teknikker til hvordan unngå matsvinn.

Vi skal dessuten lage mange gode og smakfulle retter som passer for hele familien!

For å sikre at innholdet er forstått, må barna teste kunnskapen gjennom morsomme quizer og oppgaver der de sanker poeng og merker.

Hvordan fungerer Chew?

Lær å lage mat gjennom videoleksjoner med Christer Rødseth. Test deretter kunnskapen din gjennom morsomme oppgaver og quizer der du sanker poeng og merker!

La barna bli mesterkokker på kjøkkenet og bygg deres mestringsfølelse.
Prøv Chew idag!

Møt Christer

Christer Rødseth er en anerkjent og engasjert kokk med mange års erfaring. Han er tidligere kaptein på kokkelandslaget og vunnet flere prestisjefylte priser

Det er ikke bare matlaging som engasjerer Christer når det kommer til faget mat. Han har også vært programleder for flere populære serier og programmer om mat og ernæring. Bl.a «Matsjokket» på NRK som hadde stort fokus på matsvinn og som gav han prisen «Årets formidler» under Matprisen 2020.

Christer er dessuten veldig engasjert når det kommer til barn og mat og viktigheten av å la barn «slippe til» på kjøkkenet for å øke kunnskapsnivået rundt matlaging og kosthold.

Dette er noe av kjernefilosofien til Chew som gjør oss ekstra stolte av å få samarbeide med Christer!

For foreldre

Rose er vår ernæringsekspert og hun har skrevet mange artikler som handler om ernæring og barn

Plutselig elsker barna fisk! Fått med deg matlagningskurset som kan snu opp ned på middagen?
Sliter du med barn som bare vil ha pasta og pizza til middag? Eller som ikke liker grønnsaker og fisk...
I Chew tar vi barns kosthold og matvaner på alvor
I Chew tar vi barns kosthold og matvaner på alvor. Det er viktig for oss å lytte til og samarbeide med eksperter og andre fag...
Kjøkkenet - aldersgrense eller tillatt for alle?
Det er åpenbare farer på kjøkkenet. Det er varme kjeler og ovner, skarpe objekter, ting som kan knuse, og - ikke minst - sult...

Rose Linn Bø Arntzen

Ernæringsekspert

Rose Linn Bø Arntzen har mange års erfaring som klinisk ernæringsfysiolog. Hun er selv mor til tre og vet at gode ernæringsråd ofte er enklere sagt enn gjort, men har noen råd hun gjerne deler med oss.

Hva våre brukere sier om oss

«Vi bruker Chew i faget Mat og Helse. Elevene synes det er gøy og at de lærer masse. De blir veldig inspirert av å gjøre det samme som Christer Rødseth»

Emilie, lærer i faget Mat og Helse på Aursmoen skole

«Vi har laget en egen gruppe med flere barn som møtes jevnlig og lager mat sammen. De bruker Chew i forbindelse med matlagingen og har det kjempegøy samtidig som de lærer noe nytt!»

Silje, mamma til Matheo (12) og Julian (10)

Terningkast 5 i

Konklusjon: "Ingen tvil om at dette inspirerer til matglede og mestring blant de minste"

Klar for å sette i gang?

Chew fordeler:
Få tilgang til en stor variasjon av leksjoner
Din egen profil
Quizzer og mer for å teste kunnskapen

FAQ

Hvordan kommer man i gang med Chew?

Gå inn på «kom i gang» og registrer konto. Når du har opprettet profilen din kan du trykke «oppgrader til et premium abonnement for å se». Betal for abonnementet og vipps har du tilgang til alle leksjonene!

Hva får man tilgang på gjennom et Chew abonnement?

Man får et års tilgang på 33 videoleksjoner med Christer Rødseth, der man lærer mange tips og triks på kjøkkenet og ikke minst lager mange herlige retter! Mellom hver leksjon må man igjennom en quiz for å teste kunnskapen og komme videre. Man har også en egen profil der man samler opp poeng gjennom kurset.

Hvilken alderssegment passer Chew for?

Barn er forskjellige. Vi har barn helt nede i 6 årsalderen som gjennomfører kurset, men det vil kreve litt mer hjelp og involvering fra foreldre/voksen.

Hva koster Chew og hvor lenge har man tilgang?

I dag tilbyr vi årsabonnement som koster 1499,- (125 kroner per måned).

Kan flere bruke samme abonnement?

Per i dag er det kun mulig å registrere et navn per abonnement.

Har dere tatt hensyn til allergener i rettene som skal lages?

Kurset har som intensjon å dekke så bredt som mulig når det kommer til forskjellig preferanser i matveien, vi har derfor ikke tatt konkret hensyn til dette. I de aller fleste matrettene vil det likevel være mulig å erstatte ingrediensene med alternativer som f.eks plantebasert melk med kumelk osv.

Hva med vegetarmat?

I kurset skal vi gjennom alt fra vegetarmat til forskjellige typer kjøtt. Det er likevel mulig å erstatte kjøtt typer ut fra egne preferanser i de aller fleste rettene, eventuelt bruke plantebaserte alternativer.

Chew på Instagram